Kunstenfestival start met ongenoegen over verlies subsidies

Kunstenfestival start met ongenoegen over verlies subsidies

De vierde editie van het Kunstenfestival focust op ‘toevallige ontmoetingen’. Foto: pli

Watou -

Zaterdag opent de vierde editie van het Kunstenfestival Watou. Tijdens de voorstelling klonk heel wat ongenoegen over het verlies van de extra subsidie van 40.000 euro.

Zowel gedeputeerde Gunter Pertry (SP.A) als burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) toonden hun ontevredenheid over de negatieve beoordeling die de vzw Ku(n)st kreeg van de beoordelingscommissie in het kader van het Kunstendecreet. Achteraf werd de organisatie opgevist door de Vlaamse regering en krijgt de basissubsidie van 150.000 euro, terwijl de extra subsidie van 40.000 euro geschrapt werd.

Gedeputeerde Gunter Pertry: ‘Dit is dus geen accident met dodelijke afloop geworden, maar met blikschade. De provincie en de stad zullen naar creatieve oplossingen moeten zoeken om het gat van 40.000 euro te dichten.’ Burgemeester Christof Dejaegher: ‘Op die negatieve manier beoordeeld worden, doet pijn. ‘Watou’ is in binnen- en buitenland een begrip geworden. Ik hoop dat de Vlaamse overheid in eigen boezem kijkt, want de manier van beoordelen roept toch serieuze vragen op.’

Ook de intendant van Watou Jan Moeyaert was scherp voor de beoordelingscommissie: ‘Het komt hard aan om een negatief onprofessioneel oordeel te krijgen van de commissie. Het is frustrerend om op een half A4-tje in enkele zinnen te moeten lezen dat noch Beaufort noch het Kunstenfestival Watou een artistieke visie zouden hebben.’

De vierde editie van het Kunstenfestival heeft als ondertitel ‘Over toevallige ontmoetingen en de dingen die niet echt voorbijgaan’. Op negen locaties in het dorp wordt werk van heel wat beeldende kunstenaars tentoongesteld in relatie, of in confrontatie, met poëzie.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio