Definitief einde voor Deurnese ‘stopkesfabriek’

Crown Cork bereikt sociaal akkoord

Deurne -

De arbeiders van de Crown Corkfabriek in Deurne spraken zich woensdagmiddag met een grote meerderheid van 91 percent uit vóór het sociaal plan, waarover vakbonden en directie het dinsdagavond eens raakten. Daarmee wordt het lot van de 92-jarige ‘stopkesfabriek’ definitief bezegeld.

Gisteravond werd ieen akkoord getekend tussen het personeel en de directie van Crown Cork. Tijdens een ochtendlijke vergadering in de ABVV-lokalen moesten vakbondssecretarissen Luc Van der Vinck (ABVV-Metaal) en Luc De Bruyn (ACV-Metaal) antwoorden op vragen van het personeel over het akkoord dat de vakbonden dinsdag bedongen

Uiteindelijk bleken de meeste personeelsleden tevreden met de afgedwongen voorwaarden en stemde 91 procent van hen ermee in.

In het akkoord wordt de leeftijd voor brugpensioen vastgelegd op 54 jaar. De bijkomende vergoedingen zijn afhankelijk van de anciënniteit. Zo krijgen de arbeiders anciënniteitspremies van 1.075 tot 1.300 euro (bruto) per gepresteerd werkjaar. Die premies komen bovenop een ‘normale’ opzeggings- en sluitingsvergoeding. Ook voor de bedienden bereikten directie en vakbonden in de namiddag een akkoord. De bonden zouden er in geslaagd zijn om de eerste voorstellen, die vorige week werden afgeschoten, met zowat 10 procent te verhogen.

Luc De Bruyn van ACV-Metaal is opgelucht dat alsnog een aanvaardbaar compromis werd bereikt. Ook de directie is tevreden dat eindelijk overeenstemming werd gevonden. Volgens commercieel directeur Luc Bosschaerts verliepen de onderhandelingen de laatste dagen erg constructief. Wellicht krijgen 305 werknemers donderdag hun ontslagbrief in de bus.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio