Amerikaanse overheid bevestigt: zeemeerminnen bestaan niet

Amerikaanse overheid bevestigt: zeemeerminnen bestaan niet

Foto: rr

Zeemeerminnen bestaan niet. Dat bevestigt een wetenschappelijk agentschap van de Amerikaanse overheid. De National Ocean Service kwam met de ongewone verklaring na een televisieprogramma over het fenomeen. Het agentschap kreeg vragen van kijkers die fictie verwarden met een documentaire.

'Voor menselijke waterwezens is nooit wetenschappelijk bewijs gevonden,' verklaart het agentschap in een mededeling op haar website. Afbeeldingen en verhalen over zeemeerminnen -half mens, half vis- behoren tot de mythologie, verzekert het de goedgelovige kijkers.

Een programma van Discovery Channel, 'Mermaids: The Body Found', over het leven onder water zaaide twijfel met een mix van fictie en werkelijkheid. Volgens woordvoerster Carol Kavanagh kreeg de National Ocean Service 'minstens twee vragen' van twijfelende kijkers.

Kavanagh verduidelijkte aan BBC nog dat de bijzondere verklaring gebaseerd is op algemeen toegankelijke bronnen. 'We hebben namelijk geen wetenschappelijk programma dat zeemeerminnen bestudeert.'

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees