Citibank: '200 euro wordt niet ingetrokken'

Citibank pakt uit met een zichtrekening waarop de bank zelf meteen 200 euro belooft te storten. De uitbetaling van 200 euro kan niet worden ingetrokken', reageert de bank op berichten in de media.

De krant De Morgen berichtte woensdag over het aanbod, waarbij Citibank belooft 200 euro te storten. 'Wie de kleine lettertjes slecht leest, mag de 200 euro vaarwel zeggen en riskeert 48 euro beheerskosten per jaar', aldus de krant.

Citibank nuanceert dat. Volgens het aanbod krijgt de klant 200 euro van de bank als hij maandelijkse beroepsinkomsten van minimaal 1.250 euro via domiciliëring op de rekening laat storten. 'Het bedrag van 200 euro is definitief verworven en wordt op de rekening gestort na ontvangst van de eerste maandelijkse inkomstenstorting', zegt de bank in een persbericht.

Over de beheerskosten zegt Citibank dat die niet retroactief worden toegepast. De rekening is het eerste jaar sowieso gratis. Als het totaal van de tegoeden van de klant bij de bank na dat jaar géén 10.000 euro bedraagt, dan wordt vanaf dan 4 euro beheerskosten per maand aangerekend. 'Deze beheerskosten zijn in lijn met de heersende tarieven op de markt', luidt het.

De Citibank-actie loopt nog tot 31 augustus.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees