Jetair en Thomas Cook halen Spaans hotel uit aanbod na legionellabacterie

Jetair en Thomas Cook hebben het hotel 'Diamante Beach' in Calpe, in de regio van het Spaanse Alicante, voorlopig uit hun aanbod geschrapt nadat drie Belgische toeristen er besmet waren geraakt met de legionellabacterie.

 'Thomas Cook haalde het hotel dit jaar al twee keer voor enkele weken uit zijn aanbod en biedt het nu niet meer aan zijn klanten aan tot 31 augustus', aldus woordvoerder Baptiste van Outryve.
Jetair van zijn kant bracht zijn klanten in 'Diamante Beach' over naar een ander hotel en lichtte de klanten die er eerder verbleven, in over de besmetting. 'Het hotel wordt zeker al tot Pasen uit ons aanbod geschrapt', stelde woordvoerder Hans Vanhaelemeesch.

Het hotel in Spanje werd in februari dit jaar al enkele dagen gesloten toen de gevaarlijke legionellabacterie, die de veteranenziekte -een vorm van longontsteking die fataal kan aflopen- veroorzaakt, drie bejaarde Britten doodde. Het hotel is sinds de nieuwe epidemie, uitgebroken tijdens de derde week van juni, opnieuw gesloten op bevel van de overheid.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees