AB InBev blijft enige Belg in top 100 beursgenoteerde bedrijven

AB InBev blijft enige Belg in top 100 beursgenoteerde bedrijven

Foto: BELGA

De Leuvense brouwer AB InBev blijft het enige Belgische bedrijf in de ranglijst met de grootste honderd beursgenoteerde bedrijven wereldwijd. De brouwer van onder meer Stella Artois, Budweiser en Beck's staat op plaats 37 met een beurswaarde van 124,6 miljard dollar. Dat blijkt uit een studie van Ernst & Young.

De Amerikaanse technologiegigant Apple staat helemaal bovenaan. Het bedrijf had eind juni een beurswaarde van 546 miljard dollar, bijna 170 miljard dollar meer dan eind vorig jaar.

Daarmee sprong Apple over het Amerikaanse Exxon Mobil, dat met een beurswaarde van ruim 400 miljard dollar op de tweede plaats belandt. Het Chinese PetroChina (257,6 miljard dollar) vervolledigt de top drie.

De Verenigde Staten domineren de top 100, met 43 noteringen eind juni. Dat zijn er drie meer dan eind vorig jaar. Sociaalnetwerkbedrijf Facebook komt binnen op plaats 75, met een beurswaarde eind juni van bijna 74 miljard dollar.

Europa blijft stabiel op 32 noteringen. Nog een jaar eerder had Europa 36 vertegenwoordigers in de lijst, maar die daling is deels het gevolg van de zwakke euro, luidt het. Het grootste Europese beursgenoteerde bedrijf is het Nederlandse Royal Dutch Shell, dat met een beurswaarde van 217 miljard dollar op de negende plaatse wereldwijd staat.
 

 

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees