Seks & Relaties

Eén op de drie singles verkiest eten boven seks

Eén op de drie singles verkiest eten boven seks

Foto: Shutterstock

Eén op de drie singles zou liever een jaar zonder seks vallen dan zonder hun favoriete gerecht. Dat blijkt uit een peiling van datingsite Match.com en nieuwsplatform Today waaraan vierduizend personen deelnamen.

De bizarre resultaten van de studie doen vermoeden dat het slecht gesteld is met het seksleven van de ondervraagden. ‘Dit suggereert dat mensen seks als vanzelfsprekend beschouwen’, zei sekstherapeut Ian Kerner in een interview met MSNBC. Hij is er zelfs van overtuigd dat bepaalde eetgewoonten het seksleven ondermijnen.

‘Sommige maaltijden beginnen als een romantisch diner, maar na het eten ben je te verzadigd en wil je alleen maar in de zetel neerploffen. Dat is nefast voor je seksleven’, klonk het. Volgens hem maakt een gezond en gevarieerd dieet je weer fit in de slaapkamer.

Opvallend genoeg zijn het niet alleen singles die hun slaapkameravonturen beter zouden kunnen missen dan hun lievelingskost. Ruim 28 procent van een extra 3.500 getrouwde geënquêteerden gaf toe dat ze de perfecte maaltijd verkiezen boven een vrijpartij. Sterker nog: de meerderheid van de getrouwde stellen prefereren een lichte maaltijd zoals fruit, sushi of een slaatje boven van bil gaan.

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees