Fit & Gezond

Mannen knappen af op rokende vrouwen

Mannen knappen af op rokende vrouwen

Foto: Shutterstock

Sterren als Lana Del Rey en Lindsay Lohan moffelen hun sigaret niet weg als ze gefotografeerd worden. Maar daarmee maken ze zichzelf niet populair bij het andere geslacht...

De meeste mannen vinden rokende vrouwen immers onaantrekkelijker dan dames die sigaretten afzweren. Dat blijkt uit een recente peiling onder 1.500 personen, uitgevoerd door de Britse site Watchmywallet.com.

Ruim 57 procent van de ondervraagde mannen vindt een rokende vrouw allesbehalve sexy. Voor 25 procent van hen heeft dat rookgedrag geen negatieve invloed op de vrouwelijke aantrekkingskracht. Opvallend is dat vrouwen een rokende man niet onaantrekkelijker vinden dan een niet-roker, integendeel. Maar liefst 63 procent van de dames vindt een man met een sigaret in de mond extra stoer en sexy.

Uit de enquête blijkt nog dat 67 procent van de mannen tussen 18 en 25 jaar rookt, tegenover 58 procent van de vrouwen in dezelfde leeftijdscategorie. Bovendien tonen de resultaten aan dat hoe ouder mannen worden, hoe minder snel ze naar sigaretten grijpen. Bij dames is het omgekeerde waar: zij roken meer naarmate ze ouder worden.

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees