HRW: Jordanië discrimineert Palestijnse vluchtelingen

Jordanië maakt zich schuldig aan discriminatie van Palestijnse vluchtelingen uit Syrië. Dat heeft mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch woensdag gezegd. Syrische vluchtelingen zijn welkom, Palestijnen niet.

HRW prijst Jordanië voor de opvang van 140 000 Syrische vluchtelingen, maar uit ook kritiek op het land. Palestijnse vluchtelingen worden immers bij het oversteken van de grens met Jordanië prompt teruggestuurd naar Syrië, of ze worden met uitzetting bedreigd. Bovendien zouden ze in afzondering worden vastgehouden in een vluchtelingenkamp, zonder uitzicht op vrijlating. 

'Alle vluchtelingen uit Syrië, zowel Syriërs als Palestijnen, hebben het recht om asiel te zoeken in Jordanië. Ze mogen er vrij rondlopen en mogen niet gedwongen worden om terug te keren naar oorlogsgebied', aldus Gerry Simpson van HRW. De Jordaanse regering verwierp de kritiek als 'volledig ongegrond'.

Jordanië biedt onderdak aan twee miljoen Palestijnen die als gevolg van de diverse Arabisch-Israëlische oorlogen hun heil in het land hebben gezocht. 

Corrigeer

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees