Acteur Eric Sykes overleden

Acteur Eric Sykes overleden

Foto: Reuters

De Britse acteur en schrijver Eric Sykes is op 89-jarige leeftijd overleden. Hij was een van de populairste komieken van zijn generatie. Het jonge publiek kan hem onder meer kennen van zijn rol in de vierde Harry Potter-film.

Sykes begon zijn carrière als schrijver van komische reeksen voor BBC radio. In de jaren 60 en 70 maakte hij furore met de sitcom 'Sykes and A' (later omgedoopt tot gewoon 'Sykes'), die gaat over een broer en een zus die samen in West-Londen leven. 

Eric Sykes bleef tot voor kort zowel voor het theater als voor het grote scherm schrijven en acteren. Zo had hij een rol als tuinman in 'The Others' met Nicole Kidman en was hij kort te zien in 'Harry Potter and the Goblet of Fire'. Ook daarin speelde hij een tuinman, Frank Bryce, die in het begin van de film op een (dodelijke) 'Avada Kedavra' wordt getrakteerd door slechterik Voldemort. 

Sykes was getrouwd en had vier kinderen. In 1986 sloeg koningin Elizabeth II hem tot ridder in de Orde van het Britse Rijk.

De manager van Sykes, Norma Farnes, maakte het nieuws over zijn dood bekend. De acteur overleed na een korte ziekte, in het bijzijn van zijn familie. 

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees