Food

Deze pizza maakt niet dik

Deze pizza maakt niet dik

Foto: Eat Balanced

Pizza kan je niet meteen een gezonde maaltijd noemen, maar er is goed nieuws voor liefhebbers van de Italiaanse specialiteit. De Schotse professor Mike Lean, verbonden aan de universiteit van Glasgow, heeft een caloriearme variant op basis van zeewier ontwikkeld.

Deze pizza bevat dertig procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitaminen en mineralen voor volwassenen. Daarnaast bevat dit luchtige alternatief slechts een derde van de dagelijkse hoeveelheid calorieën, proteïnen en koolhydraten.

De pizza is gemaakt van tomatensaus met rode pepers waarin veel vitamine C zit. Bovendien zit er ook magnesium en kalium in de lekkernij. Maar het grootste geheim zit hem in de deeglaag. Daaraan is een beetje zeewier toegevoegd, wat fungeert als een gezond alternatief voor zout. Bovendien voorziet het zeewier ons lichaam van de nodige mineralen, iets wat de doorsnee pizza’s niet doet.

‘Pizza kan absoluut gezond zijn, zolang je maar het juiste evenwicht vindt’, concludeert Lean die het gezonde pizzarecept uitgevonden heeft na een jarenlange observatie van Schotse eetgewoonten. Meer informatie: www.eatbalanced.com


 

Corrigeer