Arbeidsongeval in Tielt kon vermeden worden

TIELT - Het arbeidsongeval in de Tieltse deelgemeente Schuiferskapelle waarbij woensdagochtend een werknemer levensgevaarlijk gewond raakte, kon vermeden worden. Dat meent het parket van Brugge.

 

Het Brugse parket stelde een deskundige aan om de precieze omstandigheden van het ongeval te achterhalen. Die kwam, samen met de arbeidsinspectie, tot de conclusie dat er fouten gebeurden inzake de arbeidsreglementering.

'Het slachtoffer bediende die machine alleen, terwijl dat normaal door twee arbeiders moet gebeuren', klinkt het. Omdat niemand zich op het moment van de feiten in de buurt van de 26-jarige man bevond, kon ook de hulpverlening beter. 'Andere arbeiders waren aan het stofzuigen. Zij merkten pas laat dat hun collega zich in een levensbedreigende situatie bevond.'

Woensdagochtend was het slachtoffer de machine aan het reinigen toen hij omstreeks 6 uur vast kwam te zitten. De man liep een longperforatie op en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis van Roeselare overgebracht. Daar wordt hij in een kunstmatige coma gehouden.

Het ongeval gebeurde bij Latexco Solutions, een dochteronderneming van matrassenfabrikant Latexco.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio