Republikeinen verliezen 'wonderkind' aan Obama

Republikeinen verliezen 'wonderkind' aan Obama

Foto: azeg

Kleine jongens worden groot en... veranderen van mening. De Amerikaanse Republikeinen konden vier jaar geleden uitpakken met 'wonderkind' Jonathan Krohn, maar vandaag schaart hij zich achter Obama.

Vier jaar geleden werd de toen 13-jarige Jonathan Krohn met open armen ontvangen in de Republikeinse familie nadat hij een boek schreef over zijn conservatieve gedachtegoed. Krohn deed uit de doeken hoe de Amerikanen dankzij die rechtse principes 'hun land terug konden krijgen'. 

Vandaag is Krohn nog steeds politiek actief, maar hij zwoer het conservatisme af ten voordele van de democratische Barack Obama. 'Ik ben een voorstander van Obamacare', aldus Krohn. 'En van het homohuwelijk - en ik ben ervoor dat vrouwen de mogelijkheid hebben om abortus te plegen.'

Jong en naïef

De verklaring voor die ideologische ommezwaai is eenvoudig volgens Krohn: jeugdige naïviteit. 'Ik denk dat ik naïef was', zegt Krohn over zijn republikeinse verleden. 'Ik was een 13-jarige jongen die dingen verkondigde die hij thuis had geleerd... Ik woon in Georgia. Daar zijn we doordrongen van het conservatisme. Op die leeftijd heb je nog geen meningen gevormd.'

De switch wordt hem in elk geval niet in dank afgenomen door de Republikeinen. Verschillende Amerikaanse media laten zich laatdunkend uit over het voormalige republikeinse wonderkind. 

Krohn neemt afstand van de republikeinse ideeën, maar wil zich ook geen liberaal noemen. De 17-jarige laat verstaan dat hij in geen enkel hokje meer wil zitten en zich nu wil concentreren op zijn filmstudie aan de New York University.

 

 

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees