Wathelet: 'Dreigement Electrabel om Tihange 1 vroeger te sluiten is bluf'

Wathelet: 'Dreigement Electrabel om Tihange 1 vroeger te sluiten is bluf'

Melchior Wathelet in Terzake: 'Electrabel bluft' Foto: de redactie

Staatssecretaris voor Energie Melchior Wathelet gelooft niet dat Electrabel overweegt om Tihange 1 toch te sluiten in 2015. Het energiebedrijf bluft, liet hij verstaan in Terzake op Canvas.

Volgens Electrabel is er momenteel een gebrek aan rechtszekerheid. Het bedrijf dreigt ermee Tihange 1 toch vanaf 2015 te sluiten en niet open te houden tot 2025, zoals de regering wil.

In Terzake kreeg Wathelet de vraag of Electrabel bluft. 'Daarover wel', antwoordde de staatssecretaris. 'Ik begrijp wel dat er een duidelijk antwoord van de regering nodig is, er moet rechtszekerheid zijn.'
 
Die werd volgens Wathelet woensdagochtend verschaft. 'Men weet nu wat de visie van België is. De onzekerheid heeft als gevolg gehad dat er sinds 2003 geen investeringen meer zijn geweest. We creëren nu het klimaat om investeringen in gascentrales mogelijk te maken.'
 
De staatssecretaris wees er ook op dat Tihange 1 maar voor de helft eigendom is van Electrabel. "Misschien is er een andere producent geïnteresseerd", merkte hij op.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees