Woning Jozef Schellekens wordt museum

Woning Jozef Schellekens wordt museum

Luc Vanhout en Cecile Schellekens.

Turnhout -

In samenwerking met Turnhout 2012 wordt een tentoonstelling georganiseerd over het leven en werk van kunstenaar Jozef Schellekens.

Jozef Schellekens, die in 1963 stierf op 54-jarige leeftijd, was een bekend architect en kunstenaar. In 1935 bouwde hij een dubbelwoning aan de Steenweg op Mol in Turnhout. Dit gebouw is tot op vandaag het icoon voor modernistische architectuur in de Kempen. Specialisten beschouwen de gerestaureerde woning als een goed verborgen gebleven architectuurschat.

De woning is ondertussen door de Vlaamse Gemeenschap beschermd als monument, zowel aan de binnen- als de buitenzijde. In het kader van Turnhout Cultuurstad is beslist om de woning terug open te stellen voor het publiek. ‘We willen een tentoonstelling organiseren over het werk van Jozef Schellekens in de daartegen gerenoveerde woning’, vertelt Luc Vanhout, neef van Jozef Schellekens. ‘De renovatiewerken aan de woning zijn ondertussen volop aan de gang. Onze deadline is 31 augustus, want dan wordt de tentoonstelling voor het grote publiek geopend.’

Daarnaast wordt de retrospectieve tentoonstelling over Schellekens gelinkt aan de tentoonstelling die zal worden georganiseerd door de architectuurvereniging Ar-Tur over de ‘Turnhoutse school’, een groep van architecten uit de jaren ’60. Deze tentoonstelling vindt in november plaats in cultuurhuis De Warande.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio