Vijverfestival verwacht ruim 10.000 bezoekers

Festival heeft hart voor Afrikaanse kinderen

Festival heeft hart voor Afrikaanse kinderen

Het gigantische podium aan de kasteelvijver.

Dilbeek -

Het Vijverfestival verwacht zaterdag 7 juli opnieuw zo'n slordige 10.000 bezoekers in en rond het park achter het gemeentehuis van Dilbeek. Naast de bekende succesvolle formule, zorgde het Vijverteam opnieuw voor enkele opvallende nieuwigheden.

Het Vijverfestival biedt opnieuw op twee podia een ruim muzikaal aanbod. Met Gabriel Rios, Sioen, Antwerp Gipsy-Ska Orkestra, Sherman, Willow, Café Con Leche lijkt de sfeer ook nu al verzekerd. Verder zijn er zoals steeds exotische hapjes en drankjes op de wereldmarkt met medewerking van buitenlanders die in Dilbeek wonen. Er is een gevarieerde randanimatie voor gezinnen, kinderen en jongeren kunnen deelnemen aan allerlei workshops in een zomer sfeertje. Het Vijverfestival blijft gratis en is ook voor mensen met een handicap toegankelijk. Ook deze keer profileert het Vijverfestival zich als een geëngageerd evenement. Het Zuiden krijgt er een prominente plaats. Dit jaar heeft het Vijverfestival extra aandacht voor de kindersterfte in Afrika in een Afrikaans dorp.

‘We kozen dit jaar voor onze bekende succesformule die het Vijverfestival maakte tot wat het nu is, maar zoals steeds voeren we enkele nieuwigheden in’, zegt Guy Stevens van de vzw Vijverfestival. ‘Zo pakken we dit jaar bijvoorbeeld uit met speciale bekers, die het een pak makkelijker maken om te stapelen en pinten voor al je vrienden te halen. Een andere nieuwigheid is de merchandising. We hebben slabbetjes en poncho's laten maken met het logo van het Vijverfestiva’, zegt Stevens. ‘Die zullen te koop zijn. En er is dit jaar voor de tweede keer een babybar op het festivalterrein, uitgebaat door Roeline Ham van Boobs-'n-burps. Daarin kunnen jonge moeders hun baby onder rustige omstandigheden borstvoeding geven’, klinkt het.

Voor het eerst zullen diegenen die er niet kunnen bij zijn toch meegenieten.

De smartphonegebruikers kunnen alles wat op het festival gebeurt volgen via een app op hun smartphone downloaden via m.twoppy.com/vijverfestival.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio