Na 30 jaar houdt Pralines Mertens ermee op

Na 30 jaar houdt Pralines Mertens ermee op

Frederika kiest na 18 jaar voor een nieuwe uitdaging. Foto: credit

Puurs -

Na dertig jaar chocolaatjes en ander lekkers verkopen op de hoek van de Willem De Vochtstraat in Puurs, stopt Pralines Mertens ermee.

In maart werd er nog geklonken op het dertigjarig bestaan van de winkel. In 1982 opende Nicole Winckelmans de pralinewinkel aan het station in Puurs. Later nam haar dochter Frederika Mertens de zaak over. ‘Maar na 18 jaar is het tijd voor iets anders’, aldus Mertens.

Nochtans drukte ze haar eigen stempel op de winkel. Toen haar moeder de winkel openhield was er nog een verbruikszaaltje waar mensen die op de trein moesten wachten hun tijd konden doorbrengen of waar dames al eens een kopje koffie kwamen drinken. Mertens richtte de winkel helemaal opnieuw in en specialiseerde zich meer in geschenkverpakkingen, confiserie en wijnen. Ook breidde ze het aanbod doopsuiker uit.

Frederika is de pralines overigens nog lang niet beu. Ze wordt vertegenwoordiger van enkele pralinemerken. ‘In plaats van de klanten die naar mij komen, ga ik nu zelf klanten opzoeken. Ik blijf op bekend terrein, maar heb er een nieuwe uitdaging in gezocht’, legt ze uit.

Te koop

Een overnemer voor de zaak is er nog niet. ‘Het hele huis en handelsruimte staat te koop. Mocht er iemand geïnteresseerd zijn om er opnieuw een pralinewinkel te vestigen zal ik die persoon zeker op weg helpen’, zegt Mertens.

De winkel blijft voorlopig nog een tijdje open, al zullen de openingsdagen vanaf augustus wel wijzigen. ‘Ik begin dan deeltijds met mijn andere job, maar zal nog enkele dagen per week in de winkel staan. Natuurlijk zal het pijn doen om de deur hier definitief achter me toe te trekken, maar ik heb nog geen spijt van mijn keuze’, aldus Mertens.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio