Nieuwe lichting animatoren blaast speelpleinen leven in

Na twee jaar opnieuw speelpleinwerking

Na twee jaar opnieuw speelpleinwerking

De kinderen kunnen weer naar hartelust spelen op het speelplein. Foto: ddl

Kraainem -

Een nieuwe lichting van gemotiveerde monitoren zorgde ervoor dat er dit jaar opnieuw een Nederlandstalige speelpleinwerking is in Kraainem. Dat was de voorbije twee jaar niet het geval.

Het zijn woelige tijden voor de jeugdwerking in Kraainem. Zo kregen de scouts eerder dit jaar te horen dat ze hun lokalen moesten verlaten omdat de kerkfabriek de site wilde verkopen. De Nederlandstalige Chiro hield een sabbatjaar omwille van een gebrek aan leden en de speelpleinwerking Kadee van Kraainem werd de voorbije twee jaar afgeschaft omdat er geen monitoren waren om een degelijke speelpleinwerking te verzekeren. Ondertussen keert het tij.

Het gemeentebestuur van Kraainem liet weten dat zij de gronden van de kerkfabriek zou overkopen en dat de Franstalige scouts in hun lokalen kunnen blijven. De Chiro maakt zich op haar beurt sterk dat zij in september opnieuw kan opstarten en de speelpleinwerking is sinds twee jaar terug en kent meteen heel wat succes.

De speelpleinwrking vindt plaats op de speelterreinen van de Nederlandstalige basisschool aan de Emiel Bricoutlaan.

‘De voorbije twee jaar konden we geen speelpleinwerking organiseren’, vertelt Luk Van Biesen (Open).

‘Er waren niet voldoende monitoren. Dat was een tegenslag voor vele ouders die geen opvang vonden voor hun kind tijdens de grote vakantie. Er werden tijdens die twee jaar wel ateliers georganiseerd in samenwerking met het cultuurcentrum, maar dat was onvoldoende. Die ateliers konden slechts plaats bieden aan twintig kinderen en vonden slechts twee weken plaats op een hele vakantie. Ondertussen hebben enkele jongeren hun verantwoordelijkheid opgenomen en zich geëngageerd om de speelpleinwerking op poten te zetten. Het succes liet niet op zich wachten. Er waren meteen vijftig Nederlandstalige kinderen ingeschreven.’

De monitoren zijn zelf ook blij dat ze opnieuw aan de slag kunnen gaan.

‘De voorbije jaren werkten we mee aan de ateliers, maar dat is toch nog anders’, zegt hoofdanimator Sil Van Biesen. ‘Nu kunnen we helemaal ons eigen ding doen. We hopen dat de trein nu definitief vertrokken is.’

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio