Nieuw aangelegde centrumstraten geopend in gietende regen

Boelare en Blommekens na 13 maand opnieuw open

Boelare en Blommekens na 13 maand opnieuw open

Gustave Vertenten mocht het lint doorknippen. Foto: mwm

Eeklo -

De heraanleg van de centrumstraten Boelare en Blommekens was het meest ingrijpende werk van deze bestuursperiode. Gisteravond opende een kletsnat stadsbestuur de belangrijke invalsweg officieel, vanavond feesten de handelaars met 350 klanten.

Naar de heropening van Boelare en Blommekens keken veel mensen reikhalzend uit, niet alleen de bewoners en handelaars, maar ook veel Eeklonaren en Meetjeslanders die door de werken een belangrijke verkeersas zagen afgesloten. De heraangelegde straten, met afgebakende parkeerstroken, af en toe een boompje, brede trottoirs en verhoogde fietspaden, ogen heel fraai. Al vinden velen het een gemiste kans dat men de fietspaden niet tussen trottoirs en parkeervakken heeft gelegd.

Bij de handelaars hoorden we gisteren een langgerekte zucht van opluchting. Woordvoerder Didier Rotsaert onthoudt uit die dertien maanden de positieve samenwerking met de stadsdiensten, aannemer Aswebo en de medewerkers. ‘We zijn blij dat de werken op het afgesproken tijdstip klaar zijn, ook al kost het iedere handelaar een fles champagne na een weddenschap met de burgemeester', lacht Rotsaert, die evenwel ook de moeilijke momenten niet is vergeten. ‘Het volledig afsluiten van de straat was voor vele handelaars een zware periode, zeker in de Blommekens.'

‘De solidariteit bij de handelaars was groot', vervolgt Rotsaert. ‘Onze acties kenden een enorme weerklank: we ontvingen meer dan 8.000 stempelkaarten en 350 klanten krijgen vrijdagavond een VIP-avond in de Herbakker met de verloting van onze wagen! En het houdt niet op, want zaterdag ontvangen alle klanten een leuk geschenkje, en naar aanleiding van de terugkeer van de donderdagmarkt op 19 juli is er een nieuwe spaaractie voorzien!'

Gustave Vertenten

knipt het lint door

Veel buurtbewoners en handelaars trotseerden de regen voor de officiële inwandeling. Burgemeester Koen Loete en schepen van openbare werken Dirk Van de Velde lieten het lintje doorknippen door Gustave Vertenten (3), kleinzoon van VVV-voorzitter Amedé.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio