Seks & Relaties

Schrijfster en cartooniste Fleur Van Groningen geeft advies met een knipoog

ADVIES. 'Mijn man kan geen boodschappen doen'

ADVIES. 'Mijn man kan geen boodschappen doen'

Foto: shutterstock

'Als mijn man de boodschappen doet, brengt hij altijd verkeerde spullen mee'. Schrijfster en cartooniste Fleur Van Groningen geeft advies.

Beste Fleur,

Als mijn man de boodschappen doet, brengt hij altijd verkeerde spullen mee. Volgens mij met opzet, zodat ik altijd zelf naar de winkel zou gaan. Hoe verander ik dat?

Julie B., Geraardsbergen

Lieve Julie,

Laatst hoorde ik Goedele Liekens nog tegen iemand zeggen: 'Mens, wees blij dàt hij het doet! Slechts 60 procent van de mannen geeft orale seks.' De context bespaar ik je. Maar na het lezen van jouw vraag, moet ik zowaar in de voetsporen van La Liekens treden. Mens, wees blij dàt hij het doet! Slechts 19 procent van de mannen doet boodschappen voor zijn vrouw. En allemaal brengen ze de verkeerde spullen mee, tenzij ze verdoken gay zijn.

Niks mis met homo's, al zeker niet als het op shoppen aankomt. Maar als je graag op regelmatige basis van bil gaat, is een hetero-echtgenoot net iets praktischer. En van een echte vent kan je nu eenmaal niet verwachten dat hij het verschil kent tussen buffel- en gewone mozzarella, of begrijpt waarom inlegkruisjes met aloë vera de voorkeur genieten.
Wat wel werkt bij mannen, is klare taal. Daar doen ze namelijk zelf ook aan. Maak een boodschappenlijstje waarop niet alleen de producten staan, maar ook in welke rayon ze te vinden zijn en hoe de verpakking eruitziet. Doe alsof dat de normaalste zaak van de wereld is en begin vooral niet te drammen –hij doet al de boodschappen, je mag hem niet nog meer castreren.

Beloon hem nadien met iets waar 40 procent van de mannen niet aan doet. Dat verandert het saaie winkelen in een spannende speurtocht met hoofdprijs, net zoals vroeger in de jeugdbeweging. Voor je het weet, beleeft manlief zijn tweede jeugd in de plaatselijke Delhaize, en doet hij niets liever dan voor jou de juiste dieetchocolade scoren.

Heb je zelf een vraag voor Fleur? Mail naar fleur.van.groningen@nieuwsblad.be
 

 

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees