De Lijn zet toch bus in op maandag om marktgangers te vervoeren

Heist-op-den-Berg -

Het Heistse gemeentebestuur heeft een overeenkomst bereikt met vervoersmaatschappij De Lijn over de invoering van een marktbus op maandag.

Bij de bevolking was er ongerustheid over de mobiliteit sinds De Lijn besparingen had aangekondigd. Heist-op-den-Berg ontsnapt hier niet aan en moet vanaf september enkele vaste lijnen opgeven voor belbussen. Voor de bezoekers van de maandagmarkt zou dit betekenen dat ze 's ochtends, tijdens de spitsuren, met een vaste lijn naar de markt kunnen rijden, maar dat ze niet meer thuis geraken omdat er geen belbus beschikbaar is.

‘Met dit akkoord passen we hier een mouw aan’, zegt schepen van Mobiliteit Carl Verelst (CD&V). ‘Vanaf september zal er elke maandag tussen 11 en 13 uur permanent een bus rijden door het centrum en de deelgemeenten. Op die manier krijgen de marktgangers de kans om hun boodschappen te doen.’

De Lijn en de gemeente Heist-op-den-Berg betalen de kosten. ‘Wij nemen een deel van de loonkost van de chauffeur voor onze rekening en betalen hiervoor 10.000 euro per jaar. De andere kosten zoals het onderhoud van de bussen valt op de schouders van De Lijn’, aldus Verelst. De passagiers betalen evenveel als een normale busrit.

Indien zou blijken dat deze extra bus veel succes heeft, dan is het best mogelijk dat de Vlaamse vervoersmaatschappij alle kosten op zich neemt en de dienstverlening opneemt in het normale rittenschema.

Meer info: www.heist-op-den-berg.be/mobiliteit.html.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio