Deelnemers moeten wel meewerken aan een goed doel

Balense paardencoach geeft gratis sessies

Balense paardencoach geeft gratis sessies

Elke De Nolf uit Balen: ‘Paarden liegen niet. Ze oordelen ook niet.’ Foto: mto

Balen -

Paardencoach Elke De Nolf uit Balen wil deze zomer gratis sessies geven. Als tegenprestatie moeten deelnemers wel als vrijwilliger meewerken aan een goed doel.

Paardencoaching is een soort van therapie waarbij mensen worden geholpen door contact met paarden. Het is niet de bedoeling dat je op het paard rijdt, maar wel dat je op jouw manier contact maakt met een of meerdere paarden. ‘Paarden liegen niet. Ze oordelen ook niet. Wel voelen ze aan hoe mensen in hun buurt zich voelen en weerspiegelen dat. Het kan onder meer heel nuttig zijn voor mensen die zich niet goed in hun vel voelen of kampen met een depressie. Het is ook een goede aanvulling voor andere therapieën. De meeste mensen hebben genoeg aan een sessie of twee’, zegt Elke.

Tegenprestatie

De paardencoach wil deze zomer beginnen met sessies. ‘Ik ben een moeder van vier en wil mijn werk combineren met mijn gezin. Mijn jongste dochtertje is nu negen maanden oud. Aanvankelijk wilde ik in bijberoep met paardencoaching starten, maar dat kan ik nog niet financieel bolwerken. Omdat ik toch iets wil doen voor de samenleving, geef ik in juli en augustus als vrijwilliger sessies. Zo kunnen de mensen kennismaken met paardencoaching’, zegt Elke. De sessies zijn deze zomer dus gratis, maar er hangt wel een tegenprestatie aan vast. ‘Wie een sessie wil meemaken, vraag ik om gratis ook iets goeds in de wereld te doen. Want zomaar iets weggeven, maakt gelukkig. Dat kan bijvoorbeeld als vrijwilliger in een rusthuis of mensen met een handicap begeleiden. Ik doe daarom ook een oproep aan verenigingen die nog vrijwilligers zoeken’, zegt Elke.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio