Nog niet duidelijk of inbraken werk zijn van één bende

Inbraken in bedrijven en handelszaken

Inbraken in bedrijven en handelszaken

Bij Gifi maakten de inbrekers een gat in het dak. Foto: ibo

Rotselaar/Sint-Joris-Winge -

Dieven hebben donderdag op verschillende plaatsen toegeslagen in Tielt-Winge en in Rotselaar. Bedrijven, handelszaken en een gemeentelijke opslagloods kregen ongewenst bezoek.

Vooral de politie van de zone BRT had de handen meer dan vol met verschillende inbraken in Rotselaar. Donderdagochtend stelde het personeel van textielbedrijf DML, specialist in medisch linnen, vast dat er was ingebroken. De daders hadden met een koevoet een raam van de bovenverdieping geforceerd en konden zich zo toegang verschaffen tot het bedrijf op het Wingepark. Ze sloegen het alarmsysteem in het magazijn stuk en braken de aanwezige geldkistjes open. De daders gingen ervandoor met de inhoud van die kistjes.

Een half uurtje later ontdekte ook het personeel van de gemeentelijke opslagloods in de Beversluis in Rotselaar dat er was ingebroken. Daar sloegen de daders wellicht toe vanop het aanpalende containerpark, waar ze een gat knipten in de omheining. Daarna braken ze binnen in de loods, waar ze werkmateriaal buit konden maken.

Wapens

Ook in een café in de Steenweg op Nieuwrode in Rotselaar was het donderdag bingo. Daar profiteerden de dieven van de vakantie van de eigenaars om binnen te breken. Ze forceerden de toegangsdeur aan de achterkant van de zaak en doorzochten het pand. Binnen braken ze de wapenkluis open en gingen ze aan de haal met een 9 mm pistool. Ze gristen ook nog geld en juwelen mee. Nog in Rotselaar gingen dieven donderdag ook nog langs bij een schoonheidssalon in de Aarschotsesteenweg. Daar slaagden ze er echter niet in binnen te dringen.

In de nacht van donderdag op vrijdag sloegen dieven dan weer toe in winkel Gifi op het Gouden Kruispunt in Sint-Joris-Winge. De daders gingen daar bijzonder driest te werk. ‘De daders zijn op het dak van de winkel geklommen en hebben daar een gat van ongeveer een vierkante meter in het dak gemaakt’, zegt de regioleider van Gifi. ‘ Ze hebben echter niks buit kunnen maken.’

Het is voorlopig nog niet duidelijk of de inbraken allemaal het werk zijn van dezelfde daders.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio