Jongeren voeren actie tegen voedselverspilling

Jongeren voeren actie tegen voedselverspilling

120 jongeren palmden de Grote Markt in.

Turnhout -

120 jongeren van het Wereldkamp, een kamp georganiseerd door Broederlijk Delen, voerden gisteren actie op de Grote Markt.

Met deze opvallende actie wilden ze voorbijgangers bewust maken van de gevolgen van voedselverspilling.

De actie paste in het bredere thema van de problemen van voedselzekerheid, wat ook het kampthema is. ‘We hoorden vandaag dat 45 procent van de Belgen voedsel weggooit. Ik vind dat echt niet kunnen’, zegt de 16-jarige deelnemer Bert. ‘Deze bewustmaking is vandaag meer dan nodig, want de Belg verspilt jaarlijks gemiddeld zo’n 175 euro aan voedsel. Dit komt in België neer op 1,2 miljard euro per jaar’, vult Jorien De Vos (23) aan. ‘Tijdens deze actie werken zowel deelnemers als begeleiders mee, samen 150 man. Ze verrassen voorbijgangers van de Turnhoutse Grote Markt met een theatrale interventie vol muziek en spektakel.’

‘We hebben een hele week gewerkt aan deze actie. We zijn er dan ook zeker van dat we de mensen uit Turnhout verstomd zullen doen staan’, besluit Jeroen Velghe (18).

Ook dit jaar trokken weer 120 jongeren richting de Hoge Rielen voor het jaarlijkse Wereldkamp. Dit kamp biedt jongeren tussen 16 en 25 de mogelijkheid zich een week lang te verdiepen in de Noord-Zuidproblematiek. Dit jaar staan de voedselproblemen in Oeganda centraal, een thema dat aansluit bij de campagne van Broederlijk Delen in 2013.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio