Huiszoeking bij islamleraar die beticht wordt van oplichting

Genk -

Leden van de afdeling Ecofin van de federale gerechtelijke (FGP) politie in Tongeren voerden vrijdag een huiszoeking uit bij islamleraar R.A. uit Genk.

De federale gerechtelijke politie voerde een huiszoeking uit bij een islamleraar uit Genk die minstens van zeventien mensen geld ontfutselde.

Hij wordt er van verdacht sinds februari minstens 120.000 euro te hebben ontvangen van minstens zeventien particulieren onder de valse belofte dat hij hen op korte termijn en met een hoge winst zou terugbetalen.

Bij de huiszoeking namen de speurders documenten in beslag. Het gaat om bezwarend materiaal dat wordt toegevoegd aan het dossier van misbruik in vertrouwen.

Dat misbruik bleek geen probleem voor de verdachte die als godsdienstleraar op veel respect kon rekenen in de gemeenschap. Daardoor kon hij bij zoveel gezinnen zijn slag slaan. De bedragen die hij kon ontfutselen variëren per benadeelde sterk en gaan van een paar honderd tot tienduizenden euro's.

Hij bedotte de mensen onder het valse voorwendsel dat hij het geld nodig had om een notariële akte te kunnen afhandelen, anders dreigde een belangrijke verkoop mis te lopen.

De geldschieters moesten zwijgen over de lening, maar kregen na verloop van tijd in de gaten dat het geld in de zakken van de islamleraar verdween.

De lokale politie van Genk noteerde begin deze maand zeventien klachten. Ze droeg het dossier over aan het parket. Dat vermoedt dat er meer benadeelden zijn die geen klacht indienden.

Het parket roept alle gedupeerden op zich te melden bij de federale gerechtelijke van Tongeren op de telefoonnummers 012-26.83.25 of 012-26.83.26.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio