Tongerse parket onderzoekt ongeval op ruitersweide

Lange revalidatie voor jonge amazone

Lange revalidatie voor jonge amazone

Katrien Cox. Foto: vrs

Hamont/Bree -

De 20-jarige amazone, Katrien Cox, die zondag het gewicht van een reclamebrug op zich kreeg is woensdag geopereerd aan een gebroken ruggenwervel. Het Tongerse parket laat ondertussen de omstandigheden van het ongeval onderzoeken.

Er wacht de 20-jarige Katrien Cox uit Hamont-Achel een lange revalidatie. De amazone, die afgelopen zondag als jurylid aanwezig was op een ruiterstornooi in Bree, werd geraakt door een zware reclamebrug die naar beneden donderde door een hevige windstoot. Katrien, de beloftevolle amazone die op een bankje zat toen het zware stuk - gemaakt uit staal en hout - naar beneden donderde, liep een gebroken ruggenwervel op.

Ook de 69-jarige Pieter S. en de 59-jarige Lutgarde C. , een koppel uit Bree, raakten gewond. De vrouw liep ernstige verwondingen aan haar rug op en de man moest worden genaaid aan het hoofd. Een ander slachtoffer, Heidi C. (44) uit Lommel, werd ter plaatse verzorgd.

‘Woensdag ben ik geopereerd en volgens de dokters is alles goed verlopen’, zegt Katrien, die in het Genkse ziekenhuis verblijft. ‘Wellicht heb ik ook veel te danken aan twee moeders van de jeugdige deelnemers aan het tornooi. Een dokter en een verpleegster. Zij hebben me bijgestaan tot de ambulances op het terrein waren. Ik ben die mensen dan ook erg dankbaar.’

‘Het zal waarschijnlijk meer dan een half jaar duren voor ik weer kan paardrijden. Hoe het dan zal evolueren, moet ik echt nog afwachten’, besluit Katrien die zelf was geselecteerd voor het Belgisch Kampioenschap en hoog geplaatst stond in het regelmatigheidscriterium voor jonge paarden.

Parket voert onderzoek

De lokale politie Noordoost-Limburg stuurde zondag een ploeg ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen. ‘De bevindingen daarvan maakten we over aan het parket in Tongeren’, zeggen ze bij het politiekorps. ‘Het is nu aan hen om op basis van die vaststellingen het verdere onderzoek te leiden.’

Veerle Cielen, woordvoerder bij het parket van Tongeren is duidelijk. ‘In zulke gevallen wordt een deskundige aangesteld die zich verder over de zaak buigt. Zo'n onderzoek gebeurt niet van de ene dag op de andere en neemt meestal lange tijd in beslag. We spreken dan toch over een termijn van enkele maanden’, besluit ze.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio