Twintig wagens in beslag genomen aan keuring

Heers -

De lokale politie heeft deze week twintig onverzekerde auto's in beslag genomen aan de keuring van Heers.

De teller stond donderdag, na drie dagen, op zeventien. Vrijdag kwamen er daar nog drie bij. Voor de actie van de politie, de diensten van de douane en de dienst Verkeersbelasting wordt ook volgende week nog een datum geprikt. De politie nam vrijdag ook weer een handelaarsplaat en vijf gewone kentekenplaten in beslag.

De stationschef van de Autoveiligheid aan de Steenweg op Luik kreeg deze week de opdracht van de hoofdzetel in Geel om het doorverhuren van de groene handelaarsplaten op de parking te verbieden. Het handeltje kwam in opspraak nadat een aantal garagisten en automerkverkopers de lange aanrijtijden om hun wagens gekeurd te krijgen aan de kaak stelden. De politie begon dinsdag met de controles en nam in drie dagen zeventien auto's in beslag. Vanaf nu moet de stationsverantwoordelijke optreden.

‘We blijven alles in de gaten houden. Van het viertal dat de garageplaten aan een prikje verhuurde, hebben we er drie niet meer gezien’, zegt politie kanton Borgloon. ‘De overtreders zakken vooral af uit het Luikse. Ze rijden met een onverzekerd of niet ingeschreven voertuig naar Heers en huren daar op de parking een garageplaat om de wagen te laten keuren voor verkoop. Aan het keuringsstation van Heers hebben we die problemen niet, daar wordt niet zo laks gehandeld.’

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio