Dieven raken niet binnen bij kledingzaak Gucci

Ramkraak in Kustlaan

Ramkraak in Kustlaan

Het uitstalraam was helemaal versplinterd. Foto: nmi

Knokke-Heist -

Onbekenden hebben vorige nacht met een wagen een ramkraak gepleegd bij kledingzaak Gucci in de Kustlaan. De daders zijn zonder buit moeten vertrekken.

De kustgemeente kwam de voorbije maanden onder meer in het nieuws door diefstallen van dure ringen van oudere dames. Het was al enkele jaren geleden dat er nog een ramkraak gebeurde: in de Dumortierlaan werd in november 2005 een reeks pelsmantels gestolen en in 2009 werd ook een ramkraak gepleegd op het Driehoeksplein.

Donderdagnacht omstreeks 04.15 uur hebben onbekenden gepoogd om een ramkraak te plegen bij Gucci in de Kustlaan 213. De dieven hadden het gemunt op de dure lederwaren die in de winkel lagen. ‘Rond 04.30 uur stond de politie aan mijn deur en die vertelde mij dat er een inbraakpoging was gebeurd in de zaak’, vertelt de winkeldame die haar naam liever niet in de krant wil.

‘Toen ik aan de zaak kwam, ben ik nogal geschrokken. De dieven hebben met een wagen geprobeerd het uitstalraam aan stukken te rijden.Gelukkig is het uitstalraam uitgevoerd in het sterkste glasmateriaal dat er bestaat, zodat de dieven geen toegang hebben gekregen tot de winkel.’

‘De nieuwe wintercollectie, die al klaar lag, is dus onaangeroerd gebleven’, vertelt de vrouw nog.

De winkeldame heeft geen vermoeden over de daders van de ramkraak. ‘De voorbije dagen hebben we geen verdachte personen over de vloer gekregen. Buren hebben ook niets gehoord. Vandaag is de winkel terug open want met de solden is dit een belangrijke periode’, zo klinkt het nog. 

Om het versplinterde uitstalraam van 400 kg te verwijderen, moest het door de glashandelaar ter plaatse met een slijpschijf in stukken worden gesneden.

Volgens commissaris Philip Vandierendonck is de ramkraak gebeurd om 04.20 uur. ‘Uit de camerabeelden blijkt dat de dieven tot tweemaal toe met de wacht achteruit tegen het uitstalraam zijn gereden. Ze zijn er niet in geslaagd om het raam aan stukken te rijden.’

De ramkraak is gebeurd met een gestolen wagen uit het Gentse. Voorlopig is er nog geen spoor van de dader of de gestolen wagen.

Bewakingscamera’s

In de kustgemeente staan twintig bewakingscamera's. Om de Kustlaan in de gaten te houden, staat er een camera aan het Albertplein en een tweede exemplaar aan de rotonde op het kruispunt Kustlaan/Sparrendreef.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio