Marc Sleen sluit vriendschap met de duivel

Marc Sleen sluit vriendschap met de duivel

Foto: fvv

GENT -

Striptekenaar Marc Sleen heeft vrijdag het eerste exemplaar ontvangen van een herwerkte luxeversie van De hoed van Geeraard de Duivel, een stripverhaal dat zich afspeelt in Gent.

In onvervalst Gents en ietwat ontroerd nam Sleen, die op 30 december negentig wordt, het exemplaar in ontvangst. De luxe-uitgave is een initiatief van de Stichting Marc Sleen en de vzw Gent cultuurstad.

Sleen werd op 30 december 1922 als Marc Neels geboren in Gentbrugge, verhuisde daarna naar Sint-Niklaas, maar kwam met zijn ouders terug naar Gent, waar hij door de Duitsers opgepakt werd en in de Nieuwe Wandeling opgesloten werd. ‘Voor wie het niet zou weten, dat is de gevangenis’, aldus Sleen. ‘Maar ik ben een humorist, en een humorist praat niet over de trieste zaken in zijn leven’, vervolgde Sleen.

Naar aanleiding van de publicatie van het album dat rond zijn aartsvijand draaide, schudde Sleen gisteren heel vergevingsgezind de hand van Geeraard de Duivel en dronk hij er een glas bubbels mee: ‘Alles is vergeten en vergeven’, aldus Sleen.

De hoed van Geeraard de Duivel is uitgegeven op 3.000 exemplaren, kost 14.95 euro en is te verkrijgen in het STAM in Gent en in de boekhandel.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees