Seks & Relaties

Waarom een reboundrelatie je gelukkig maakt

Waarom een reboundrelatie je gelukkig maakt

Foto: Shutterstock

Lang niet iedereen vindt dat je na een stukgelopen relatie meteen iets nieuws moet beginnen. Maar aan een zogenaamde reboundliefde zijn wel degelijk voordelen verbonden. Wij zetten ze op een rij.

Je vlam biedt afleiding
Als er iemand nieuw in je leven is, dan kan die persoon dat vreselijke, lege gevoel bij jou doen vervagen. Ook al blijf je slechts een tijdje aan de zijde van je vlam: als deze romance op de klippen loopt, zal je jouw ex al een beetje vergeten zijn en het single leven opnieuw kunnen appreciëren.

Je krijgt extra aandacht
Na een recente breuk is de kans heel groot dat je jezelf een wrak voelt, maar een nieuwe liefdespartner overspoelt je vast met complimentjes. En dat heb je net nodig om snel weer de oude te worden.

Je krijgt het bewijs dat er goede partners rondlopen
Veel mannen en vrouwen verliezen hun vertrouwen in het andere geslacht na een hartverscheurende liefdesbreuk. Als je iemand vindt waarmee je goed kan praten en/of knuffelen, dan bouw je dat vertrouwen langzaam maar zeker weer op.

Je seksleven krijgt een boost
Neen, we zeggen niet dat je van de ene naar de andere reboundpartner moet fladderen. Maar een wilde nacht met een nieuwe man of vrouw kan ervoor zorgen dat je lichaam over je ex heen geraakt. Je zou niet de eerste zijn die na een breuk beseft dat haar seksleven in de toekomst best wat pittiger mag.

Je voelt dat je je liefdesverdriet hebt overleefd
Het is misschien niet zo volwassen om ‘toevallig’ het pad van je ex te kruisen met je nieuwe verovering aan je arm, maar het voelt wel goed. Enerzijds omdat hij niet anders kan dan te beseffen dat hij je kwijt is, anderzijds omdat je weet dat je de pijnlijke liefdesbreuk een plekje hebt gegeven.

Let wel: als je nog vaak huilt om je ex, dan zal een reboundliefde je pijn niet verzachten. Integendeel, je zal de nieuwe man of vrouw alleen maar vergelijken met je vorige partner en wellicht concluderen dat alles vroeger beter was. Hou je flirt niet aan het lijntje, maar wees eerlijk. Zeg bij voorkeur dat je net een breuk achter de rug hebt en je het kalmpjes aan wil doen. Zo zal hij zich minder gekwetst voelen als jullie niet evolueren naar een serieuze relatie. In het beste geval fungeert die nieuwe partner niet als een pleister op een liefdeswonde, maar is hij of zij een blijvertje.

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees