Derde keer wateroverlast in een week tijd

MEULEBEKE/INGELMUNSTER/ROESELARE/IZEGEM - De brandweerkorpsen in het Roeselaarse kregen zaterdagavond heel wat oproepen binnen, nadat de regen tussen 19 en 20 uur bij bakken uit de lucht viel. In de meeste gevallen ging het om ondergelopen straten, maar in Izegem werden een aantal woningen in de Klijtstraat bedreigd.

‘Het is al de derde keer in een week tijd dat we water moeten wegtrekken. Het water in de keuken stond opnieuw een tiental centimeter hoog. Een verhaal dat zich nu al bijna 23 jaar herhaalt bij een zware regenvlaag omdat de riolen het niet kunnen slikken. Als het begint te regenen, nemen we al meteen onze voorzorgen en zetten we de huisraad automatisch hoger’, zucht Corine Debuy. De brandweer liep zandzakjes aanrukken.

De Izegemse brandweer moest ook uitrukken naar de Blekerijstraat op de wijk Bosmolens. Daar stroomde het water bij beken van een maïsakker de straat op, maar de woningen bleven gevrijwaard. Ook in de Deken Darraslaan in Tielt liepen enkele kelders onder en in Meulebeke moest de brandweer even de Veld- en Roeselarestraat afsluiten. In Ingelmunster waren vooral de Gistel- en de Doelstraat de kritieke punten. Daar bedreigde het water twee woningen. (mty)

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio