Bokskampioene strijdt mee op Roeselaarse SP.A-lijst

ROESELARE -

Als eerste stelde SP.A in Roeselare haar volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor. Opvallend: op lijsttrekster Michèle Hostekint na nemen alle uittredende gemeente- en OCMW-raadsleden achteraan de lijst plaats.

Michèle Hostekint, voorzitster van de gemeenteraad en Vlaams volksvertegenwoordiger, voert de kandidaten met een gemiddelde leeftijd van 39 jaar aan. Uittredend schepen van Mobiliteit Henk Kindt is lijstduwer.

Voor hem staan de huidige gemeente- en OCMW-raadsleden Marleen Lefere, Nathalie Scherpereel, Hanne Vandepitte, Tania Feys en Vanessa Degrendele.

De lijst wordt bevolkt door vier onafhankelijke kandidaten (waaronder Gerdi Casier, directeur van de Spanjeschool op plaats 2) en 23 nieuwkomers. Daaronder ook enkele bekende namen. Zo kreeg meervoudig Belgisch kampioene boksen Oshin Derieuw (25) plaats vier toegewezen. Nog twee opvallende verschijningen zijn op plaats tien Kristof Desal, de helft van het olijke duo ‘Kevin & Mario', en op plaats 12 Elvis-imitator Michael Dupon.

Studente Aline Callebert is met haar negentien jaar de jongste SP.A-kandidate, Cecile Rapol (74) de oudste.

In 2006 sleepte SP.A-Spirit zes zetels in de wacht. Door een coalitie met CD&V maken de socialisten deel uit de meerderheid.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio