Jeanne Persoons viert 100ste verjaardag

Jeanne met haar nicht Maria Moeremans (links), die in september 104 wordt. Foto: Kristof Lauwers

Willebroek -

Jeanne Persoons vierde op woensdag 4 juli in het OCMW-rustoord Ten Weldebrouc haar honderdste verjaardag. Ook haar nicht Maria Moeremans (links), die in september 104 wordt, verblijft er.

Ook haar tante, Wiske Persoons, verbleef de laatste jaren van haar leven in het OCMW-rustoord en werd ouder dan honderd.

Jeanne Persoons werd geboren in Willebroek, op 4 juli 1912. Haar vader, Louis Persoons, werkte op de fabriek De Naeyer. En haar moeder, Sina Moeremans, had een goed draaiende winkel van textiel en schoenen op de Veert.

Na de lagere school ging Jeanne op internaat in Boom. In de Onze-Lieve-Vrouw Presentatie leerde ze Snit en Naad, maar kreeg ze ook pianoles. Jeanne en haar twee jaar oudere broer Jef kenden een zorgeloze jeugd.

Jeanne trouwde in 1933 met de Tisseltse onderwijzer Philemon Troch en ging aan de Boomsesteenweg wonen. Daar werd in 1935 hun zoon Guido geboren en in 1940 hun dochter Brunhilde. Ze beleefden er de gelukkigste jaren van hun leven. Haar man gaf les aan de gemeentelijke jongensschool in Willebroek. Jeanne zorgde voor het huishouden, hielp in de winkel van haar moeder, hield van zingen en nog meer van boeken lezen.

Jeanne en Philemon wandelden bijna dagelijks langs de Willebroekse Vaart. In 1979 overleed haar lieve man én levensbron, Philemon. En in 1984 verloor haar zoon Guido, op 49-jarige leeftijd, de strijd tegen leukemie.

Toch vindt Jeanne altijd haar levenslust terug. Ze is heel trots op haar nageslacht: haar twee kinderen, vijf kleinkinderen en negen achterkleinkinderen. Sinds 2004 verblijft ze in het OCMW-rustoord.

Lezen is nog altijd haar grote hobby. En haar geheim om honderd te worden? 'Elke dag chocola eten. Bergen pure chocolade heb ik gegeten', vertelt Jeanne.

Vrijdag vierde Jeanne haar honderdste verjaardag, met haar familie. Na een feestelijk etentje was er taart voor alle bewoners van haar afdeling, De Zaat. 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio