Cactus swingt ondanks felle regenbuien

De regen zorgde voor heel wat modderpret. Foto: 'cia Jansen

BRUGGE -

De regen kwam soms met bakken uit de lucht, maar daar liet de Cactusganger zich allerminst door ontmoedigen. Cactus swingde, ondanks een kwart minder bezoekers.

De volledige drie dagen wisselden buien, een mistroostige grijze hemel en een verlegen zomerzonnetje elkaar af. En met name zaterdagavond bleven de hemelsluizen urenlang openstaan boven het Brugse Minnewaterpark, wat zijn gevolgen had voor de opkomst. ‘Er was een kwart minder volk dan vorig jaar, maar dat was dan ook een uitzonderlijke editie’, zegt organisator Patrick Keersebilck van het Cactusfestival. ‘Hier staat een tevreden man.’

De 20.000 festivalgangers die wel trouw op post waren in het gezellige Brugse park maakten er een groot feest van en bij tijden ontplofte het Minnewaterpark zoals enkel het Minnewaterpark kan ontploffen. Vrijdag was dat al zo bij The Ting Tings en Shantel & Bucovina Club Orkestar, straf op zaterdag was Low. De zanger van die groep vroeg aan het in regenvestjes gestoken publiek of ‘de hemel op hun kop aan het vallen was’. ‘Het kan ons geen bal schelen, we love you!’, schreeuwde een fan terug. En ook Black Box Revelation zette een opmerkelijk optreden neer. Zo was zanger Jan Paternoster solidair met het publiek en kwam hij het podium op in een weinig glamoureuze doorkijk-regencape.

Zondag slaagden Aloe Blacc, Absynthe Minded, The Kills, Chris Cornell en Daniel Lanois erin om de regenbuien grotendeels naar huis te spelen.

Modder en urenlange regenbuien of niet, het West-Vlaamse muziekminnende publiek liet zich niet kennen en de vele straffe artiesten al evenmin.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees