Organisatie Tomorrowland informeert omwonenden met krant en terreinbezoek

Festival nodigt buren uit

Festival nodigt buren uit

Tomorrowland trekt een massa volk en dat zorgt voor overlast voor de omwonenden. Foto: clh

Boom/Rumst -

Met een Tomorrowlandkrant, een extra vuilniszak, open dagen op het festivalterrein en een 0800-nummer om overlast en problemen te melden, doet de organisatie van Tomorrowland er alles aan om de buren van De Schorre te vriend te houden.

Het is de eerste keer dat ID&T - dat Tomorrowland organiseert - een krantje heeft gebust in Boom en Rumst. In het krantje staat heel wat praktische informatie over de organisatie van het dancefestival voor de omwonenden van het provinciaal recreatiedomein De Schorre in Boom.

‘We doen er alles aan om een goede verstandhouding op te bouwen met de buurt. Beter communiceren en de buren heel goed informeren is dan heel belangrijk', zegt Joris Beckers, de terreinverantwoordelijke van Tomorrowland.

Elke dag worden een kleine 50.000 bezoekers verwacht op Tomorrowland. Om de afgesloten straten rondom De Schorre te bereiken, moeten de buren een bewonerssticker van de gemeente Boom hebben.

‘Aan de Dirkputstraat wordt dit jaar voor het eerst een wandelbrug gebouwd over het pad tussen het festivalterrein en de camping. Om de kampeerders te scheiden van de buren. Om de toestroom van festivalbezoekers en kampeerders beter te spreiden, opent de camping al op donderdag 26 juli om 10uur en sluit die pas op maandag 30 juli om 14uur', zegt Joris Beckers.

Alle buurtbewoners van het festival- en het campingterrein kregen ook een witte vuilniszak in de brievenbus. Om zwerfvuil op te ruimen. Die vuilniszakken worden op maandag 30 juli opgehaald.

Het vuurwerk, dat elke festivaldag afsluit, wordt vroeger, al tussen 22 en 23 uur, afgeschoten.

Ook de aanvliegroutes voor de helikopters die over het festivalterrein en de camping vliegen, zijn aangepast. Landen en stijgen gebeurt niet meer op een weide aan de Kleine Steylen, maar in Willebroek. De helikopters zullen aanvliegen boven de Rupel en boven de industriezone Hoek 76 naar De Schorre zwenken. Wat de geluidsoverlast voor de omwonenden sterk zal verminderen.

Rondleidingen op het festivalterrein zijn er, voor wie in Boom of Rumst woont, op dinsdag 24 en woensdag 25 juli om 17 uur en om 19.30 uur. De rondleiding duurt een halfuur. Inschrijven kan met een mail aan buurt@tommorrowland.be, met als onderwerp ‘buurtbezoek'.

Het gratis telefoonnummer 0800-19.009 om overlast te melden, is tot 24 juli elke dag bereikbaar van 9.30 uur tot 17 uur. Van 24 tot 31 juli is het nummer tot 2 uur 's nachts bemand. Opmerkingen kunnen ook per mail gestuurd worden aan buurt@tomorrowland.be. Ook in het tijdelijke buurthuis, aan de Nachtegaalstraat, zijn de omwonenden van 24 juli tot 1 augustus altijd welkom.

De opbouw van het festival is vorige week al gestart. Vanaf 23 juli tot 1 augustus is De Schorre volledig afgesloten.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio