Juridisch steekspel rond kantine afgelopen

Herselt -

Het juridische steekspel rond de in vereffening gegane vereniging VC Blauberg is ten einde.

Het gemeentebestuur van Herselt betaalt de vereffenaar 11.500 euro voor de openstaande schulden en de kosten van de vereffening. ‘Met deze regeling zorgen we ervoor dat de gemeente als mede-eigenaar niet in een juridische strijd verwikkeld geraakt en dat enkele brave mensen die nog volgens de letter bij de vereniging betrokken waren, niet worden gedagvaard’, zegt burgemeester Luc Peetermans (CD&V) van Herselt.

De terreinen en de kantine die op dit ogenblik worden gebruikt voor het Blaubergse jeugdvoetbal en de sjotters van KWB Herselt, worden opnieuw eigendom van de Herseltse gemeenschap. ‘Vrijwilligers die op basis van een beheersovereenkomst werken, houden zich op dit ogenblik bezig met de site die in de lokale gemeenschap nog altijd zijn nut heeft’, luidt het.

9.000 euro

In het voorjaar van 2009 vielen er enkele financiële lijken uit de kast van VC Blauberg. Bleek dat de vereniging voor 9.000 euro schulden had bij de bond en enkele leveranciers. Een groot aantal bestuursleden en spelers verlieten het zinkende schip en starten een nieuwe vereniging, Racing Westmeerbeek, op in het naburige Westmeerbeek. Patrick Kerkhofs van DVC Veerle werd een tijdje aangesteld als voorzitter van.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio