Wellense oppositie vindt graven poetsen niet kunnen

Wellense oppositie vindt  graven poetsen niet kunnen

Het gemeentebestuur schakelde het poetspersoneel in om de graven schoon te maken voor de foto. Foto: vrs

Ulbeek -

De technische dienst van Wellen weigerde vorige week de graven in de Sint-Rochuskerk in Ulbeek te kuisen. Het gemeentebestuur stuurde dan maar het gemeentelijk poetspersoneel.

Nadat de voormalige Sint-Rochuskerk in Ulbeek vorige week werden genomineerd voor de Vlaamse monumentenprijs was het enthousiasme in het gemeentehuis zo groot dat de technische dienst opdracht kreeg om de graven te kuisen voor de foto. Die weigerde dat te doen. ‘Niet onze job’, klonk het bij de technische dienst.

‘Dan hebben ze het poetspersoneel van de gemeente maar laten opdraven, om alles klaar te maken’, zegt fractieleider van SP.A/Rob, Els Robeyns. ‘Mijn grootste kritiek op die kerk - naast de kostprijs - blijft. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen de inwoners. Diegene die binnen mogen worden begraven behoren tot ‘the happy few’. Dat wordt hier al een eerste keer bevestigd. Ons onderhoudspersoneel poetst ook geen buitengraven.’

De kerk werd verbouwd tot een overdekte begraafplaats, volgens monumentenkenners zelfs de eerste van het land. Het gebouw werd ontwijd en vormt nu een geheel met de begraafplaats van Ulbeek.

De verbouwing kostte ongeveer 1 miljoen euro, waarvan de gemeente een derde betaalde.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio