Geld voor fietspaden tussen Lichtaart en Poederlee

Lichtaart/Poederlee -

Voor veiliger fietsverkeer tussen Lichtaart en Poederlee heeft minister Crevits (CD&V) voor ruim twee miljoen euro subsidies toegekend.

Tussen Lichtaart en Poederlee komt op termijn een dubbel en vrijliggend fietspad, met op het stuk tussen de spoorweg in Achterlee en de bebouwde kom van Poederlee alleen aan de zuidkant een fietspad. Dit moet fietsen langs de N134 tussen Lichtaart en Poederlee veel veiliger maken. Voor de nieuwe, vrijliggende fietspaden werkte studiebureau IOK een aantal wegprofielen uit die stuk voor stuk met omwonenden werden geëvalueerd, waarna telkens bijsturingen werden doorgevoerd. Alle omwonenden van dit nieuwe fietstraject krijgen na de zomervakantie uitleg op een informatievergadering waarop het studiebureau en AWV de stand van zaken rond planning en grondverwerving zullen toelichten.

Nadien zal een onderhandelaar met alle individuele eigenaars contact opnemen om de noodzakelijke grondstroken voor de vrijliggende fietspaden aan te kopen. Ook de omgeving van kleuterschool 't Bosvriendje in Lichtaart zal verkeersveiliger worden. Voor de aanleg van een ventweg (parallelle weg) met daarin een kiss- en ridestrook en veilige fietsoversteekplaatsen maakt minister Crevits bijna 120.000 euro vrij.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio