Plannen liggen maand ter inzage in gemeentehuis

Golfproject komt er

Golfproject komt er

De afslagzone krijgt achttien holes. Foto: ddl

Sterrebeek/Tervuren -

Inwoners van Tervuren kunnen sinds gisteren de plannen van het grote golfproject Sterea inkijken op het gemeentehuis. Het project ligt op de grens van Sterrebeek en Tervuren en omvat ook nog andere sportinfrastructuur.

Jarenlang bleef het stil rond het Sterea-project aan de hippodroom van Sterrebeek. De paardenrenbaan, het stadion en bij uitbreiding de hele hippodroomsite worden al jaren niet gebruikt en raken steeds meer vervallen. Projectontwikkelaar Probel kocht de site in 2004 en wil een totaalproject realiseren op het domein van Sterrebeek en Tervuren. De projectontwikkelaars stelden een plan op, maar door de administratieve rompslomp leek het project dood te bloeden. Begin dit jaar kwam daar verandering in toen het Vlaams Strategisch Gebied rond Brussel (VSGB) werd goedgekeurd. Probel hoopt de laatste fase van het vergunningsproces - de opmaak van het MER (milieu-effectenrapport) - in de herfstvakantie af te werken. Om die reden ligt het plan sinds gisteren (9 juli) ter inzage in het gemeentehuis van Tervuren. Bewoners kunnen er gedurende een maand hun klachten en bedenkingen formuleren. ‘Met die richtlijnen zullen we dan rekening houden bij het opstellen van het MER’, zegt projectleidster Sarah Reyn.

Het gemeentebestuur van Zaventem liet eerder al weten het project genegen te zijn en ook het gemeentebestuur van Tervuren heeft niet de intentie om dwars te liggen. ‘Het gaat hier om een project met voornamelijk zachte recreatie’, klinkt het bij burgemeester van Tervuren Bruno Eulaerts (GT-VLD). ‘Het project wordt voornamelijk in Sterrebeek gerealiseerd, maar loopt deels ook over Tervuurs grondgebied. Voorlopig hebben wij nog geen klachten opgevangen inzake dit project, maar dat kan uiteraard nog komen. Wij zullen hooguit enkele technische richtlijnen meegeven om de ontsluiting van de site te bevorderen.’

De realisatie van het grootse miljoenenproject Sterea komt na een moeizame start dus met rasse schreden dichterbij. Sarah Reyn is dan ook opgetogen. ‘We komen nu echt wel in een stroomversnelling. We willen het MER in de herfstperiode klaar hebben en daarna dienen we de bouwaanvraag in. Dat gebeurt eind dit jaar. Als alles goed gaat, kunnen we in 2013 al de eerste steen leggen. Ik durf nog geen voorspellingen te doen over de duur van de werken. Die werken gebeuren gefaseerd. Daarin starten we eerst met de aanleg van de 18 holes. We hopen gelijktijdig met enkele andere werken te starten.’

Het Sterea-project bestaat uit een golfterrein van 18 holes met golfschool en driving range, clubhouse met sanitair en hotel met vergaderinfrastructuur en restaurant, feestzaal, wellness en fitness. Daarnaast worden er nieuwbouwappartementen gepland en zullen gebouwen opgetrokken worden voor dienstenfuncties.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio