PAARDENSPORT -

Koen Vereecke grijpt naast Beker van België

Sint-Gillis-Waas -

Koen Vereecke greep op een door regen geteisterde Jumping Hulsterlo in Meerdonk naast de Beker van België. De Waarschotenaar won met Busch vt Prinsenveld zowel de eerste als de tweede manche, maar faalde in de barrage.

Veertig combinaties gingen in Stal Hulsterlo van start in de finale van de Beker van België Seniors. Vereecke startte daarin als grote favoriet, maar 12 strafpunten in de barrage beslisten daar anders over. Hij werd uiteindelijk pas dertiende.

In totaal drongen veertien combinaties door tot de barrage. Yves Vanderhasselt was daarin met Alvaceno de snelste van drie foutlozen. Met een tijd van 50.18 seconden veroverde de 33-jarige ruiter uit Ternat de Beker. Het zilver ging naar Michael Korompis en Citta de la Ferme Blanche (56.61), het brons was voor de eerste amazone: Chloé Ockerman en Lucy Lou DB (57.35). Michiel Meskens uit Belsele werd de beste Oost-Vlaming op de achtste plaats. Hij tikte met Cayenne vd Plataan een balk af. Dendermondenaar Thomas De Wit eindigde met acht strafpunten voor Rex G elfde.

Nog in Hulsterlo won Valentijn De Bock de GP van de HROV-jumping. In een barrage met dertien combinaties was de 47-jarige Nieuwkerkenaar met Everton Van De Meerputhoeve de snelste van zes foutlozen. De jonge talenten Loes Van Goethem, Jidske Vermeire, Jeroen Van De Vijver, Axelle Druyts en Hannes Rooms hielden ook de nul en eindigden tweede tot zesde.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio