ATLETIEK WK JUNIOREN IN BARCELONA - Imke Vervaet kon zonder druk naar dit WK toeleven

‘Al blij met nieuwe besttijd’

‘Al blij met nieuwe besttijd’

Imke Vervaet: ‘Ik kijk ook uit naar de sfeer op zo’n WK.’ Foto: BELGA

Gent -

Vandaag starten in Barcelona de wereldkampioenschappen voor junioren. Imke Vervaet (200 meter), Jolien Boumkwo (kogelstoten), Justien Grillet en Sarah Missinne (aflossing) maken deel uit van de elfkoppige delegatie.

Imke Vervaet kent het klappen van de zweep al een beetje. Zij is net terug van het EK in Helsinki, waar ze in het team van de 4 x 100 meter aflossing was opgenomen. ‘Dat hield in dat ik mee mocht trainen met de topploeg maar ook mee moest opwarmen voor de wedstrijd. Ik moest me fit houden voor het geval één van de meisjes zou uitvallen. Ik heb dan ook mijn eigen trainingsschema niet nauwgezet kunnen volgen. Altijd bleef er die kans dat ik toch mee de baan op moest.’

Vervaet haalde haar selectie voor de 200 meter al in het indoorseizoen binnen. ‘Een hele geruststelling, natuurlijk. Zo kon ik zonder druk naar het WK toeleven. Toen ik na de stage in Tenerife met kleine blessuurtjes opgescheept zat, hoefde ik me geen zorgen te maken. De limiet was toch al gehaald.’

Vervaet was er vorig jaar op het EK in Tallinn ook al bij. Toen finishte ze in de finale als zesde.

‘Het niveau zal wel een stuk hoger liggen nu er ook Amerikaanse en Jamaïcaanse atletes aan de start komen. Maar wat die tegenstand concreet waard is, daar heb ik geen flauw idee van. Het zou voor mij al heel mooi zijn mocht ik mijn persoonlijk record (23"57) kunnen verbeteren. Ik kijk ook uit naar de sfeer die je in zo'n kampioenschap vindt. Al blijven er uiteraard ook die stressmomenten wanneer de wedstrijd nadert. Enkele familieleden en ook mijn nichtje Justien Grillet reizen mee, zodat ik me nooit verweesd zal moeten voelen.’ Justien maakt daarenboven samen met Imke en Sarah Missinne deel uit van de aflossingsploeg 4 x 100 meter.

Jolien Boumkwo, die zich niet voor het hamerslingeren kon kwalificeren, komt vanmorgen al in actie met de kogel.

Zij haalde haar kwalificatie bij het begin van het zomerseizoen toen ze met een worp van 15,10 meter uitpakte.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.