Open VLD én Ruimte hebben lijst klaar

DE PINTE - Open VLD De Pinte-Zevergem heeft zopas de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober bekendgemaakt (zoals de leden ze recent goedkeurden).

Partijvoorzitter en gemeenteraadslid Eva De Schryver trekt de lijst in tandem met huidig schepen van ruimtelijke ordening Mark Van Neste. Gemeenteraadslid Chantal De Vriese en OCM-raadslid Marleen Minoodt kregen plaatsen drie en vier, bestuursleden Peter Dick en Stefaan Van Overbeke plaatsen vijf en zes en OCMW-raadslid Dirk De Sloover plaats acht. De zevende plaats is voor nieuwkomer Marijke Eeckhout, directeur van de Gentse Reinaertschool. Zij voert een peloton aan van dertien nieuwkomers op de lijst.

Opvallend is dat de adellijke familieDiey ook weer op de liberale lijst opduikt en zelfs in tweevoud. Oud-raadslid Pierre de Giey kreeg de twintigste plaats, zijn dochter Roxane de dertiende. Ook van de terugkomst van oud-schepen Gilbert Strumane als lijstduwer wordt veel verwacht.

Huidig schepen Luc Dekimpe en huidig gemeenteraadsfractieleider Antoine Mathys zijn geen kandidaat meer.

Ook oppositiepartij Ruimte is klaar met haar volledige lijst en programma. De groep kiest voor een mix van ervaring en verjonging.

Zoals eerder al gemeld zal Trudo Dejonghe, sporteconoom aan de Lessius Hogeschool in Antwerpen de lijst trekken. Vlak achter hem komen de uittredende gemeenteraadsleden An Defloor, Wim Vanbiervliet en Hilde Claeys.

Op de lijst staat echter ook heel wat nieuw volk. Opvallend is dat de partij van de drie grote jeugdbewegingen een kandidaat heeft. Het gaat om Simon Suys van de scouts (VVKS), Jordy Bracke van FOS De Havik en Wim Theunissen van chiro.

Voor het lijstduwerschap koos de partij voor een trio: uittredend OCMW-raadslid Colette Verslyppe, voormalig campagneleider van Greenpeace Jan Turf en uittredend gemeenteraadsfractieleider Geert Depestele.

Inhoudelijk wil Ruimte inzetten op ruimtelijke ordening, mobiliteit, dienstverlening en transparantie voor een vernieuwd beleid voor socio-culturele verenigingen. Dit onder het motto Na 30 jaar grijs beleid is het tijd om de gemeente opnieuw kleur te geven.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio