Werfdieven opgepakt Politie waarschuwt voor internetfraude Verdachten ramkraak opgepakt

In de nacht van zondag op maandag zijn goederen gestolen op de werf van de Thuiszorgwinkel van de Christelijke Mutualiteit (CM) in de Brugsesteenweg, maar de daders werden op heterdaad betrapt. Op hun aanhangwagen vond de politie onder meer isolatiemateriaal. Het gaat om Peter C. (42) en Jurgen D. (43) uit Moorslede. Zondag zouden ze op dezelfde werf ook al hun slag hebben geslagen. Ze werden ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter in Kortrijk.

 

 

Aan het Collievijverpark verdween ook een tafelzaag van een werf. Getuigen zagen twee mannen in een blauwe Golf.

 

Een man uit de Landsmansstraat stapte naar de politie nadat zijn computer werd geblokkeerd. Terwijl hij aan het surfen was, verscheen er pop-up met de melding dat de computer werd gebruikt om verboden sites te bezoeken. Indien hij 100 euro zou betalen, zou de computer gedeblokkeerd worden.

 

In Sint-Niklaas werden een paar verdachten opgepakt die mogelijk verantwoordelijk zijn voor de ramkraak in april in het ramen- en deurenbedrijf Werbrouck Alu-pvc in Izegem. De daders sloegen in de nacht van 17 op 18 april de glazen voordeur van het bedrijf in. Ze richtten veel schade aan, maar moesten zonder buit de benen nemen.

Toen de politie naar het bedrijf reed, kruisten de agenten een verdacht voertuig langs de Noordkaai in Kachtem en deden de bestuurder stoppen. De man kon vluchten, maar liet zijn wagen met Franse nummerplaten achter. Onderzoek van de wagen leidde tot arrestatie van de verdachten in Sint-Niklaas, waar ze op heterdaad werden betrapt bij nieuwe feiten.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio