Cindy Hermans is nieuwe dorpsdichter

Willy Segers en Hubert De Smedt omringen de laureaten Johan Van Wiele en Vic Everaet. Foto: ego

Opwijk -

De cultuurraad duidde een nieuwe dorpsdichter aan als opvolger van Jos Tilley alias DoDiOp, die twee jaar lang het Opwijks leven in dichtvorm bezong. Het is Cindy Hermans (38) uit Nijverseel geworden, die al jaren in de jury van de poëziewedstrijd van vtbkultuur zit.

‘Ze schreef twee prachtige gedichten’, aldus voorzitter Elwyn Moerenhout. ‘Het eerste is een emotioneel gedicht dat ze schreef bij het overlijden van de grootmoeder van haar echtgenoot Koen Biesemans, de voorzitter van vtbkultuur. Het tweede was het opgelegde verhaal van Opwijk in de toekomst. Zij schreef haar sterke motivatie ook in dichtvorm.’

De laureate kreeg tijdens de Guldensporenviering in Hof ten Hemelrijk een juweel vervaardigd door Ann Leemans en Malaika Desire uit handen van schepen Jan Couck (N-VA).

De jaarlijkse cultuurprijs ging naar Johan Van Wiele en Vic Everaet, het duo dat het (foto)boek schreef en samenstelde over 110 jaar Sint-Pauluspaardenprocessie. Andere genomineerden waren het Opwijkse Kroegentochtcomité onder leiding van Hubert De Smedt, dat zich al twintig jaar inzet voor het organiseren van dit evenement, en het Sint-Pauluscomité onder leiding van Willy Segers dat elk jaar de ommegang organiseert. De laureaten en de genomineerden kregen een kunstwerk van de hand van Louisa Moyson.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio