Beachvolleybal -

Van Hoorde en Haelterman winnen in Gavere

Gavere -

Omdat Charlotte Van Hoorde en (Anne)Liesje Haelterman in Gavere de zesde PK-manche wonnen, neemt dat duo in de tussenstand de leiding over van Rieke Ruysschaert en Lieselot Desmyter. Beide tweetallen wonnen drie van de zes toernooien.

Bij de mannen werd het zesde PK-luik gewonnen door opnieuw een ander team. Jelle Ribbens en Pierre Henry klopten in de finale Pieter Van Durme en Wannes Voorend.

‘De vorige zomers beachte ik met onder meer Daphne Vanderbeken, Kristien Depluverez, Rieke Ruysschaert en Freya De Middeleer’, zegt Haelterman. ‘Toevallig vorm ik dit jaar een duo met Van Hoorde. We startten met een beperkte ambitie. Ons amuseren, was het belangrijkste. Het klikt echter goed tussen Charlotte en mij en we geraken almaar beter op elkaar ingespeeld.’

‘In het pinksterweekend verloren we Gent de finale tegen Ruysschaert-Desmyter. We hoopten hen in Gavere te kloppen in de finale, maar Rieke en Lieselot haalden de eindstrijd niet en eindigden op de vierde plaats. Daardoor wippen we over hen naar de eerste plaats. Ilse Bijl en Tine Vanden Buverie waren onze tegenstanders in de finale.’

Zondag 15 juli vindt in Zeebrugge een interprovinciaal beachtoernooi plaats. ‘Dat is voor de Oost-Vlaamse tweetallen een kans om hun slechtste resultaat van de tabel te spelen’, beklemtoont KOVV-beachcoördinator Herman De Rycke. Op 4 augustus staat de PK-finale op het programma. Dan strijden de mannen en vrouwen op de Recreanterreinen in Oudenaarde voor de provinciale titels.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen