Voetbal1STE KLASSECERCLE BRUGGE - Coach Bob Peeters trekt met Cercle naar Kopenhagen

‘Start van tactische training’

‘Start van tactische training’

Bob Peeters moest geen twee keer nadenken over het Deense aanbod. Foto: VDB

Brugge -

Na de stage in De Panne kregen ze bij Cercle twee dagen vrij, maar vandaag verzamelen de spelers opnieuw voor een training in Brugge. Vanavond slapen ze in Zaventem en morgen spelen ze om 19 uur tegen FC Kopenhagen.

Vorige week speelde Cercle tegen twee eersteklassers en zowel tegen Lokeren als Bergen kon het in de slotminuten een achterstand ophalen en een gelijkspel uit de brand sleuren. Ook managing director Yvan Vandamme en technisch verantwoordelijke Sven Jaecques, beiden telkens aandachtige toeschouwers, koppelden er geen conclusies aan. Maar als men er in een oefenmatch niet in slaagt om te vechten en een achterstand in te halen, lukt dat doorgaans ook in competitie niet en op dat vlak ziet het er dus goed uit voor Cercle.

Bob Peeters heeft de gewoonte om doorgaans fel te coachen langs de lijn, maar het is opvallend dat hij in de oefenpotjes rustig en braaf naast zijn assistenten langs de lijn zit. Na de partij tegen Bergen blikte hij alvast tevreden terug op twee en een halve week training en een stage in De Panne.

‘Het accent lag vooralsnog op het conditionele werk en pas vanaf nu zullen we meer tactisch beginnen trainen. Ik ben tevreden over de integratie van de nieuwkomers maar ook voor hen geldt dat we nog niet tactisch aan het werk waren.’

Ook opvallend bij Cercle is het groot aantal wedstrijden in deze voorbereiding. Vorige week werd twee keer tegen een eersteklasser gespeeld, deze week is dat niet veel anders met morgen Kopenhagen, donderdag Roeselare in Lichtervelde en zaterdag Westerlo in Jabbeke.

Opportuniteit

‘Spelen in en tegen Kopenhagen was een opportuniteit. Ik werd gebeld met de vraag of we bereid waren bij hen te komen spelen. Uiteraard hebben we rekening gehouden met de verplaatsing en al wat daar bij komt kijken op het vlak van vermoeidheid. Ik heb dit ook aangekaart bij Wim Langenbick, onze physical trainer, en hij zag daar ook geen graten in. De spelers zullen zowel voor als na de match voldoende tijd hebben om te rusten en te recupereren. Ik wil niet zeggen dat dit een buitenkansje is, maar het is wel een uitstekende test en het is altijd interessant om eens tegen goede, buitenlandse ploegen te spelen.’

Pas ter gelegenheid van de galamatch op 22 juli tegen het Turkse Gençlerbirligi wil Peeters zijn typeploeg opstellen.

Verbist wordt allicht weer eerste doelman en achterin zijn de flankverdedigers Cornelis en Evens certitudes, centraal achterin moeten twee spelers gekozen worden tussen het trio Mertens, Portier en Wils.

Op het middenveld zijn Vidarsson en Smolders de vaste waarden en liggen Van Eenoo en Carvalho in de balans. Peeters blijft opteren voor een 4-3-3 en op rechts komt dan Rudy en links Iachtchouk. Centraal voorin blijft Vetokele het goed doen, maar hij kan ook op de flank spelen en dan kan hij centraal plaats maken voor aanwinst Uchebo. Er is alvast veel meer keuze dan vroeger als iedereen fit is.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio