Extra biervaten nodig voor succesvolle ‘Kokketeute’

Extra biervaten nodig voor succesvolle ‘Kokketeute’

De Kokketeute werd gesmaakt. Foto: nmi

Blankenberge - Twee maanden geleden lanceerde het stadsbestuur de idee om een streekbier op de markt te brengen dat verwijst naar de badstad.

De bierproeverij 'Kokketeute' was een succes. De organisatie moest zelfs extra biervaten laten aanrukken.

Bij een bezoek aan de brouwerij Bios in Ertvelde selecteerde een werkgroep vijf streekbieren die nog geen naam hadden. Doorslaggevend voor de toekomstige Blankenbergse Kokketeute was de geur en de prikkeling die het gerstenat nalaat in de mond. De keuze viel op een blond streekbier met nagisting in de fles.

De reacties op de proeverij waren zeer lovend. De Blankenbergse Kokketeute viel zo in de smaak dat na anderhalf uur de voorraad op was. De brouwerij leverde nog zeven vaten van 20 liter waardoor zo'n duizend liter Blankenbergse kokketeuten over de toonbank gingen.

‘De Blankenbergse Kokketeute heeft een zeer goede smaak maar het is door zijn hoog alcoholgehalte een verraderlijk biertje. De stad koos een toffe naam. Ik zal het zeker nog drinken’, zegt Jacques Bultinck.

‘Het is een lekker biertje dat een zeer goede en iets zoete smaak heeft. Het stadsbestuur is zeker geslaagd in zijn opzet om de badstad op de bierkaart te zetten. Het is geen dorstlesser maar een biertje om van te genieten’ zegt mevrouw Siemoens.

‘Ik ben geen echte bierdrinker maar dit valt in de smaak. Iets om tijdens de zomermaanden van een lekker streekbiertje te proeven op een terras’, vindt Kathleen Vermote.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio