Verkeersschepen belooft spoedig verkeersremmende maatregelen

Bewoners dorpskern protesteren tegen snel verkeer

Bewoners dorpskern protesteren tegen snel verkeer

Erwin Dewulf (links) en de bewoners van de Stationsstraat zijn het wachten beu. Foto: eva

Moen -

De bewoners van de Stationsstraat zijn het snelle en zware verkeer beu. Als stil protest hebben ze affiches opgehangen met daarop 'Veilig verkeer, wanneer?'.

‘Ik kan het gewoon niet meer aanzien. Het wordt alleen maar erger en er wordt niets ondernomen’, zegt initiatiefnemer Erwin Dewulf die al 28 jaar in de Stationsstraat 35 woont.

‘In al die jaren is er nog niets veranderd. De oplossing om de snelheid te laten afremmen door langs beide kanten van de straat te laten parkeren, maakt de problematiek alleen maar erger. Gevolg is een onveilige situatie voor fietsers en heel wat blikschade. We parkeren dan maar onze wagen deels op het voetpad om blikschade te voorkomen. We hopen dat dit stil protest snel tot een oplossing leidt.’

De protestaffiche hangt bijna overal. Ook bij Ronny Vanwynsberghe van huisnummer 39 en bij het gezin van zijn dochter Izarra op nummer 25. ‘Het is gewoon niet meer te doen. We wonen precies aan de E17. Op sommige momenten is het levensgevaarlijk om met onze kinderen buiten te komen. Bovendien zit ons huis vol barsten door al dat zwaar verkeer’, aldus Izarra en haar man Bart Vandenborre.

Het gemeentebestuur pleit al jaren voor een ringweg rond Heestert en Moen om de dorpskernen te ontlasten, maar de bewoners willen niet meer wachten.

‘We willen dat er nu verkeersremmende maatregelen worden genomen. Wij denk dan verkeersdrempels, een rotonde ter hoogte van de Lindebloesemlaan of een verkeerslicht ter hoogte van de Knotwilgenlaan dat op rood springt als men meer dan 50/uur rijdt.’

Volgens schepen van verkeer Dirk Desmet (CD&V) is een oplossing in de maak. ‘Nog voor de zomervakantie zullen we op het college beslissen wat we zullen uitvoeren. Ook de voorstellen van de bewoners zullen we daarbij in overweging nemen. We zullen ook blijven vechten voor een ringweg langs het kanaal Bossuit-Kortrijk’, besluit Desmet.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio