VOETBAL2de KLASSE - Trainer Stijn Vreven in twee seizoenen van eersteprovincialer Esperanza Neerpelt naar tweedeklasser Dessel

‘Ik heb een goed gevoel’

‘Ik heb een goed gevoel’

Foto: vgd

Dessel -

Dessel Sport stelde afgelopen weekend de vernieuwde spelersgroep voor. Voorzitter Willy Mermans sprak in Mol geruststellende woorden.

De club wil een rustig seizoen doormaken als nieuwe tweedeklasser.

‘We moeten mikken op een plaats in de linkerkolom. Daar kunnen we tevreden mee zijn’, zegt de opvolger van Armand Melis, die weet dat de nieuwe trainer zal moeten bouwen aan een nieuwe 23-koppige groep, waarvan zeven nieuwelingen en drie beloften.

Stijn Vreven weet waar hij voorstaat. Voor de Hasselaar gaat het snel in zijn trainerscarrière. In twee seizoenen maakte hij de overstap van eerste provinciale, want hij begon bij Esperanza Neerpelt, naar tweede klasse. Een serieuze stap vooruit dus.

‘Ik sta voor een mooie, maar zware uitdaging in Dessel. Ik weet dat ik hard zal moeten werken, maar dat moest ik ook doen als speler’, zegt de tweevoudige Rode Duivel, die kan terugblikken op een mooie spelerscarrière.

Bij Dessel Sport vindt hij misschien de ideale club om naam te maken als jong trainer.

‘We bekijken het stap voor stap. Ik voel dat mijn visie van voetbal bij de club wordt gedragen. Dat doet deugd’, vindt Vreven, die de voorbije jaren aan het werk was als analist bij TV Limburg en het voetbal op de voet volgt. ‘Er steekt ook kwaliteit in de spelersgroep.’

Zware start

Maar de Limburger weet ook dat zijn nieuwe club met matchen tegen Eupen (uit), Antwerp en Westerlo (telkens thuis), Roeselare (uit), STVV (uit) en Oostende (thuis) voor een zware start staat.

‘Dat is het minste wat je kunt zeggen, maar ik wil de uitdaging aangaan’, gaat Vreven verder.

‘Ook hou ik niet van een Calimerogevoel à la 'wij zijn klein en zij zijn groot'. We beginnen aan geen enkele match met knikkende knieën. Uiteraard weten we pas na een match of zes hoe ver we staan.’

‘Ik hoef je niet te zeggen dat een degelijke start belangrijk is. Het is nog vroeg, want we hebben amper een paar trainingen achter de rug, maar ik heb toch een goed gevoel. We zullen onze huid dan ook duur verkopen’, besluit een strijdvaardige Stijn Vreven.

Vanavond (19.30 uur) speelt Dessel z’n eerste oefenmatch, in eigen huis tegen FC Eindhoven.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio