Schepenen en burgemeester duwen verkiezingslijst

Filip Meirhaeghe krijgt plek op lijst Open VLD

Filip Meirhaeghe krijgt plek op lijst Open VLD

Filip Meirhaeghe wil zijn steentje bijdragen aan het sportbeleid. Foto: wkb

MAARKEDAL -

De lijst van Peter Thienpont (Open VLD - Maarkedal leeft) ondergaat een aardbeving. Er komen nieuwe namen bovenaan, terwijl schepenen en burgemeester de lijst duwen. De meest opvallende is Filip Meirhaeghe, ex-wereldkampioen mountainbike.

Bij zijn afscheid van de actieve wielersport verklaarde Filip Meirhaeghe ooit dat hij enkel een lokaal mandaat in de politiek zou ambiëren. En kijk, op 14oktober staat hij op de lijst van huidig burgemeester Peter Thienpont. Een lijst die een grondige facelift ondergaat.

Zo krijgt OCMW-raadslid Yves Van Heddegem de lijsttrekkerplaats. En staat de burgemeester op de laatste plek. Waarom niet op post blijven zoals zoveel burgemeesters? ‘Ik heb vorig jaar al uitvoerig aangekondigd dat ik geen lijsttrekker meer zal zijn', zegt Thienpont. ‘Open VLD Maarkedal zorgt voor de toekomst. Ik wil samen met het bestuur dat na de huidige generatie de partij op niveau blijft. Daarom hebben we voor Yves gekozen. Hij haalde een zeer mooie score op de provincielijst in 2006.' Ann De Tollenaere zou op de tweede plek staan en de vijfde plaats gaat naar Filip Meirhaeghe.

Filip klinkt heel enthousiast. ‘Ik ben al mijn hele leven blauw en wil zeer graag mijn steentje bijdragen in Maarkedal. Ik heb direct ja gezegd toen de burgemeester en voorzitter Fernand Maris op bezoek kwamen. Ik woon hier nu negen jaar en hoop dat ik vanaf 1januari mijn steentje kan bijdragen voor het sportbeleid', verklaart de ex-wereldkampioen mountainbike. ‘Niet dat er nu geen beleid is. Ik ben vooral fier op de manier waarop de Open VLD de zaken aanpakt. Het bestuur kiest voor vernieuwing terwijl de gevestigde waarden ook meedoen, maar dan als lijstduwer. Maar goed, het is eerst aan de kiezer. Mocht ik de kans krijgen om een schepenmandaat op te nemen zal ik dat graag doen. Mijn echtgenote Kelly steunt mij volledig. Ik ben dus al zeker van twee stemmen', grapt hij.

De leden moeten de lijst eerst nog goedkeuren. Op 8 augustus wordt ze officieel voorgesteld.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S